Populärteknik

Laga mat som en ingenjör

Fiskpaket i ugn drar för mycket energi. Stoppa in maten under motorhuven i stället och ta vara på överskottsvärmen från din biltur. Foto: Björn Terring

Lite smart ingenjörskonst är allt som behövs för att klimatneutralisera kokkonsten. In med äggen i diskmaskinen, basturök skinkan och tillaga ekolaxen i kranvatten.

Publicerad

Kokböcker har varit trend de senaste tio åren. Det är ingen hejd på uppfinningsrikedomen när det gäller att skära och finhacka all världens kokkonst på längden och tvären.

Därför är det befriande otrendigt att läsa en kokbok från konsultföretaget Sweco, som till vardags drar ner energiförbrukningen på kontor och bostäder.

Prova Ny Teknik – 49 kr
för 1 månad


Tillgång till alla låsta artiklar, fördjupande kompendier,
premiumnyhetsbrev, samt e-tidningen.



Kom igång nu →


Förnyas till 299 kr/mån efter din provperiod. Ingen bindningstid. Avsluta enkelt.
Gäller endast nya prenumeranter.



Är du medlem i Sveriges Ingenjörer?

Aktivera ditt konto här