Ladda mobilen med mörker

2010-08-25 15:53  
Shadowpower G1, laddar med mörker.

Prylkedjan Teknikmagasinet sörjer, sedan deras bluffprodukt avslöjats av dagstidning.

Den 21 augusti kunde man på Sydsvenska dagbladets tekniksida läsa om en genial ny mobiltelefonladdare vid namn ”Shadowpower G1” som såldes av Teknikmagasinet. Till skillnad mot konventionella laddare med solceller hade denna en av Cern nyutvecklad så kallad skuggcell, som drevs av mörker. Ju mörkare desto mer energi ur cellen.

Tyvärr nödgades Sydsvenskan två dagar senare gå ut med en dementi. Den geniala mojängen fanns inte i verkligheten, utan det visade sig att laddaren ingick i Teknikmagasinets årliga tävling, där det gällde att hitta en påhittad pryl i företagets katalog. Förstapriset består av varor för 25 000 kronor.

– Katalogen läses av säkert tre miljoner människor, och många har lusläst den i jakt på tävlingssvaret. Och nu är allt förstört, säger en bedrövad försäljningschef på Teknikmagasinet.

Hur blir det då nu, när svaret är avslöjat? Tävlingen var ju tänkt att pågå ytterligare en månad?

– Vi har efter ett krismöte i natt kommit fram till att inte avbryta tävlingen, då den även handlar om att hitta på nästa års bluffprodukt.

Enligt branschtidningen Resumé har den frilansfirma som skrev texten om mobilladdaren för all framtid portförbjudits från Sydsvenskan.

Se reklamen för Shadowpower G1 i Teknikmagasinets katalog här.

Bland tidigare års bluffprylar finns batterierna man återladdar i mikrovågsugnen, den elektroniska mojängen ”Silencer” som sprider tystnad omkring sig och rökhuvan ”Smoke-in-da-hood”, som gör att man kan röka på platser med rökförbud.

Kaianders Sempler

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer