Läckta bilder visar Samsungs nya vikbara Galaxy Z Flip

2020-02-12 09:28  

En tunn glasskiva över skärmen kan göra att Galaxy Z Flip håller bättre än föregångaren Galaxy Fold. Igår visade Samsung upp den nya vikbara telefonen.

Ryktena om Samsungs nya vikbara mobil Galaxy Z Flip har duggat tätt de senaste veckorna, och nu verkar det mesta vara avslöjat. Den tyska sajten Winfuture har kommit över vad som verkar vara mobilens specifikationer och officiella renderingar från Samsung.

Mobilen är utformad som en klassisk viktelefon som böjs ihop på mitten, likt nyversionen av Motorola Razr som släpps om ett par veckor. Redan i höstas visade Samsung upp en konceptvideo på en sådan telefon.

Galaxy Z Flip ska hålla bättre än Galaxy Fold

Om uppgifterna stämmer är oled-skärmen 6,7 tum stor i uppfällt läge och har 22:9 i bildförhållande och en upplösning på 2636 x 1080.

Ett av de stora problemen hos Samsung Galaxy Fold är att mobilen, trots att den designades om i sista stund, är mycket ömtålig. Skärmen skyddas bara av ett plastlager som lätt kan repas. I Galaxy Z Flip verkar Samsung ha löst problemet genom att lägga en mycket tunn glasskiva över skärmen.

Till skillnad från Galaxy Fold så har Flip faktiskt vikbart glas. Från Samsungs pressmeddelande:

"Samsungs första vikbara display i glas – Galaxy Z Flip har den nya skärmen Infinity Flex Display med Samsungs revolutionerande vikbara Ultra Thin Glass (UTG), som gör telefonen smalare och ger en lyxig finish och känsla. Det centrerade kamerahålet gör även att större delen av telefonens yta täcks av skärmen. Displayen, med Samsungs första 21.9:9 format, gör att användare kan ta del av sitt favoritinnehåll på bästa sätt."

Läs mer: Test: Fairphone 3 – ”Har hjärtat på rätt ställe – men en rejäl akilleshäl”

Mobilen sägs även ha en mindre skärm på drygt en tum på utsidan där du kan kolla vad klockan är eller om det har kommit några notiser.

Systemkretsen är förra generationens toppkrets från Qualcomm, en Snapdragon 855 Plus och mobilen kommer packad med 8 GB arbetsminne och 256 GB lagring. Batteriet sägs ligga på 3 300 mAh.

Mobilen verkar sakna både plats för sd-minne och ett hörlursjack. Den har inte heller 5g-stöd.

Kameramodulen på baksidan har två objektiv, en 12 MP huvudlins och en 12 MP ultravidvinkellins. Selfiekameran sitter, som på Samsungs senaste flaggskepp, i en utskärning i skärmen och ligger på 10 MP.

Galaxy Z Flip kan visas upp i samband med lanseringen av Galaxy S20-serien den 11 februari. Säljstart sägs vara den 14 februari och prislappen ryktas ligga på 1 400 dollar. Det motsvarar knappt 13 500 kronor, men troligen blir den något dyrare än så i Sverige.

(Texten är uppdaterad)

Simon Campanello

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer