Kulturarv under ytan

2012-09-06 09:54  

På söndag den 9 september firas den europeiska kulturarvsdagen – European Heritage Day – med evenemang över hela Europa.

Temat för 2012 är ”Under ytan” och handlar om det dolda. Vilka var människorna och vilka är historierna som med tiden dolts under marken, bakom dörren, under golvet, under vattenytan?

Rester av Faluns bebyggelse från 1600- och 1700-talen ligger ännu dolda under marken. En arkeologisk undersökning pågår i kvarteret Västra Falun för att dokumentera det som kommer att grävas bort i samband med att området exploateras. Visningar sker kl 11.00 och 14.00. Samling på Hälsingtorget.

Från spann till kranvatten är titeln på ett föredrag på kulturarvsdagen på söndag då Göran Engström och Jan Wilhelmsson berättar i ord och bild om Karlstads vattenförsörjning förr, nu och i framtiden. Hörsalen, Värmlands museum, Karlstad, kl 12.30 den 9 september.

Information om kulturarvsdagens alla evenemang finns på www.raa.se/kulturarvsdagen

Kaianders Sempler

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer