Kultspelet Lemmings är tillbaka - på mobilen

2018-12-27 14:46  
Lemmings är tillbaka på Android och IOS. Foto: Sony

Mellandagarna är räddade - det klassiska pusselspelet Lemmings är tillbaka. Det finns att ladda ned till Android och IOS.

1991 släpptes den allra första versionen av Lemmings till Amiga, och de grönhåriga dödsbenägna små lämlarna marscherade rakt in i våra hjärtan. Så småningom kom spelserien att dyka upp på alla tänkbara plattformar och i mängder av versioner.

Sedan glansdagarna på nittiotalet har Lemmings falit lite i glömska – men efter ett antal år i arkivskåpet är de nu tillbaka. Dagarna innan jul lämnade tomte-Sony besked om att Lemmings blivit ett mobilspel som finns att ladda ned till både Android och IOS.

Läs mer: Så byggdes Legos imperium – bit för bit

Nyversionen av Lemmings är gratis att ladda ned, men innehåller en mängd mikrotransaktioner. Du kan alltså köpa dig till exempelvis fler liv och olika bonusar.

Det största hindret är att spelutvecklarna lagt in en energimätare som gör att du bara kan genomföra ett visst antal drag per timme. Det går alltså inte att sätta sig ned och nöta igenom spelet i sin helhet – om du inte betalar för det.

Detta hinder till trots är grundkonceptet välbekant, och kan nog värma ett och annat nostalgiskt hjärta i dessa kalla vintertider.

Simon Campanello

Mer om: Spel Mobilspel

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer