Köp världens dyraste Lego

2012-11-29 13:36  
Den unika Legoklossen av guld sägs finnas i högst tio exemplar. Foto: Brick Envy

En unik Legokloss helt av guld säljs nu för nästan 100 000 kronor.

Det är inte speciellt svårt att gjuta en vanlig Legokloss i rent guld. Men det skulle vara ganska knepigt att sälja den för så mycket mer än gällande guldpris. Vilket i runda slängar skulle handla om ungefär tio tusen kronor.

Men nu finns en sådan Legokloss i storlek 2 x 4 till salu för motsvarande 97 000 kronor. Trots att det bara handlar om 14 karats guld.

Klossen som väger drygt 25 gram kommer ursprungligen från Legos tyska fabrik i Hohenwestedt. Där gav man guldklossar till personer som varit anställda i 25 år samt till vissa speciellt utvalda affärskompanjoner.

Men det skedde bara mellan 1979 och 1981 då det delades ut ungefär två klossar per år enligt en uppskattning av webbsajten Brick Envy som är säljaren av den aktuella klossen.

Då skulle det alltså bara finnas högst tio exemplar av dessa guldklossar vilket gör dem till eftertraktade samlarobjekt.

Jan Melin

Mer om: Lego Guld

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer