Kliv in i Beatles skivstudio

2015-04-15 12:36  
De virtuella besökarna i Beatles skivstudio kan själva testa inspelningsutrustningen . Foto: Google & Abbey Road Studios

Google har öppnat en ny sajt som erbjuder ett virtuellt besök i världens mest berömda inspelningsstudio.

Abbey Road var så viktig för Beatles att de döpte en LP efter den berömda skivstudion i London. Här inne har även andra artister som Pink Floyd, Stevie Wonder och på senare tid Oasis och svenska First Aid Kit spelan in sina låtar. Även musik till filmer som Star Wars och Harry Potter har skapats här inne.

Men studion har aldrig varit öppen för allmänheten vilket Google nu ändrar på. På den nya sajten Inside Abbey Road erbjuder företaget ett virtuellt interaktivt besök med hjälp av tekniken från gatubilder.

Totalt är studion med alla sin lokaler, skrymslen och vrån dokumenterad i 150 panoramabilder som kan zoomas, vridas och vändas för den som vill utforska platsen där så många musikaliska mästerverk fötts.

Vid sidan av panoramabilderna erbjuds besökarna även massvis med arkivbilder, videor och förprogrammerade rundturer. Som ett besök i kontrollrummen där man själv kan testa att mixa och lägga ljudeffekter på några utvalda låtar.

Jan Melin

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Dagens viktigaste nyheter

Debatt