Klart för Spotify i Iphone

2009-08-28 07:54  
Nu öppnas Iphone för Spotify.

Apple har gett grönt ljus för Spotify i Iphone. Inom kort kommer den svenska musiktjänsten dyka upp i Apples programbutik App Store.

I går kväll kom nyheten som mängder av Spotify-användare och Iphone-ägare väntat på: Det Iphone-program som Spotify har skickat in till Apple har blivit godkänt.

Nyheten dök först upp som ettryktepå den brittiska sajten Paid Content. Senare på kvällen kombekräftelsenfrån Spotifys vd Daniel Ek, i en post på Twitter.

När programmet faktiskt kommer att finnas tillgängligt i App Store återstår att se. Men ändröjer detantagligen ytterligare ett tag, om man ska tolka den Twitter-post som Gustav Söderström, ansvarig för Spotifys mobilsatsning, skrev ytterligare en stund senare: “Now need to work double time to lay finishing touches on the mobile backend before we can launch!”

Den mobilklient som nu är på väg till Iphone kan, precis som den som visats upp för Android, klara sig utmärkt utan en internetuppkoppling. Den som använder Spotify i sin dator måste ha en aktiv internetförbindelse eftersom musiken hela tiden strömmas till datorn. I mobilvarianten av tjänsten finns möjligheten atttillfälligt lagramusik i telefonens minne, så att man kan lyssna också där mobilnäten saknar täckning, eller där uppkopplingshastigheten är för låg.

Mobilprogrammet kan bli det extraerbjudande som sätter fart på försäljningen av betalkonton hos Spotify. De som använder tjänsten kan välja mellan att skaffa reklamfinansierade konton, eller betala 99 kronor i månaden. Hittills har det främsta argumentet att betala varit att man slipper reklamen, och ibland får tillgång till viss musik innan den dyker upp i katalogen för dem med gratiskonto.

Men eftersom mobilprogrammet också kräver ett betalkonto kan man tänka sig att försäljningen av dem kommer öka så snart programmet finns tillgängligt.

Anders Thoresson

Mer om: app store Iphone

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer