Klart: Då släpps nya Iphone XS och Apple Watch 4

2018-08-31 08:30  
Inbjudan till höstens Apple-event. Foto: Apple

Den 12 september kommer Apple att hålla ett lanseringsevent och bland annat presentera tre nya mobiler och en ny Apple Watch.

Igår kväll kom beskedet till sist. Den 12 september klockan 19.00 svensk tid anordnar Apple sitt årliga höstevenemang där bolaget presenterar årets nya uppsättning telefoner och andra tekniknyheter.

Redan under torsdagkvällen började uppgifter läcka ut om vad Apple kommer att visa upp på eventet.

Sajten 9to5Mac säger sig ha kommit över bilder på både två nya Iphone-modeller och en ny version av Apple Watch.

Läs mer: Här är allt vi vet om nya Iphone X

De nya telefonerna kommer att kallas för Iphone XS och kommer att släppas i två storlekar. En i samma formfaktor som Iphone X, med en OLED-skärm på 5,8 tum, och en gigantisk variant med OLED-skärm på hela 6,5 tum.

Det ligger i linje med tidigare uppgifter om vilka telefoner Apple väntas presentera i höst. Stämmer ryktena kommer företaget även att bjuda på en tredje, billigare telefon med 6,1-tums LCD-skärm. Den kan tänkas få namnet Iphone 9.

Samtidigt kommer Apple att lansera Apple Watch Series 4, en smartklocka som också den får en rejäl skärm. Displayen täcker hela framsidan av klockan och är runt 15 procent större än på förra generationens klockor. Även den digitala kronan och sidoknappen verkar ha fått sig ett ansiktslyft.

Läs mer: Sony ska locka mobilköparna med oled-skärm

I videon nedan kan du se 9to5Macs bilder på mobilen och klockan.

Apple väntas också lansera en rad andra produkter under eventet den 12 september. Här är några av enheterna som kan slappas eller få en uppdatering:

Läs mer: Red Hydrogen One är årets märkligaste mobil

  • Ipad Pro
  • Macbook Air
  • Macbook
  • Mac Mini
  • Apple Wireless Charger

Simon Campanello

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer