Klart: Då lanserar Apple ny Ipad och Macbook

2018-10-19 09:13  
Apple har skickat ut olika inbjudningskort till olika redaktioner. Alla föreställer en omdesignad Apple-logo. Den här varianten publicerades på Twitter av Neil Cybart. Foto: Apple via Neil Cybart

Den 30 oktober kommer Apple att hålla ytterligare ett event där fokus troligen kommer att ligga på nya modeller av Ipad och Mac Mini och Macbook.

När Apple kallade till högmässa i september var det fullt fokus på nya modeller av Iphone och Apple Watch. Alla som gått och hoppats på nya datorer och paddor fick gå till sängs besvikna.

Men redan om ett par veckor kommer Apple att hålla ytterligare ett lanseringsevent. Igår skickades pressinbjudningar ut till en sammankomst den 30 oktober, som för omväxlings skull hålls på ett operahus i Brooklyn i stället för vid Apples högkvarter i Cupertino.

Läs mer: Här är allt vi vet om 2019 års nya Iphone

Ledordet för evenemanget är "there's more in the making" och det kommer förmodligen att kretsa kring nya modeller av Ipad Pro, Macbook Air och Mac Mini.

Ipad Pro tros få en heltäckande skärm utan hemknapp, stöd för Face ID och kan komma i två versioner med 11 och 12,9 tums skärm, skriver The Verge. Kanske kommer Apple också att överge Lightning-porten till förmån för usb c, samma port som blivit standard för Macbook-serien.

Macbook Air har inte fått något större uppdatering på åratal och nu väntar förmodligen en rejäl ansiktslyftning. I augusti publicerade Bloomberg uppgifter om att datorn kommer att vara snarlik dagens Air fast med mindre skärmkanter och med en högupplöst Retina-skärm. Samtidigt sägs målet vara att hålla ett relativt lågt instegspris på runt 1 000 dollar, eller strax över 10 000 kronor.

Läs mer: ”Pixel 3 var det minst intressanta med Googles konferens”

Den kompakta stationära datorn Mac Mini är minst lika eftersatt som Air, och väntas också få lite kärlek. Men det finns inga konkreta uppgifter om vad som väntar för minstingen.

Är du nyfiken på vad Apple kommer att bjuda på kan du kolla in eventet klockan 16.00 svensk tid den 30 oktober.

Simon Campanello

Mer om: Apple Ipad

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer