Karta visar luftföroreningarna

2015-12-07 13:55  

En världskarta visar i realtid luftföroreningarna i över 200 städer.

Vid FN:s klimatmöte Cop21 i Paris lanserade det franska företaget Plume Labs en webbtjänst med en karta som visar luftföroreningarna i över 200 storstäder världen runt.

De angivna mätvärdena för olika föroreningar kommer från över 150 mätstationer och visas i realtid.

Tjänsten finns även som appar för Android och iOS och kan vara till hjälp för den som exempelvis planerar utomhusaktiviteter. I anslutning till mätvärdena finns nämligen rekommendationer om exempelvis lämpligheten att ge sig ut på en cykeltur eller ta ut sitt barn i "friska" luften.

I Sverige finns Stockholm och Malmö representerade och när detta skrivs på eftermiddagen 7 december anges luftföroreningarna ligga något över medelvärdet i båda städerna där det ändå anses vara fritt fram för alla typer av utomhusaktiviteter.

I Beijing däremot anges luftkvaliteten just nu vara extremt dålig och uppmaningen är att Beijingborna ska vara försiktiga om de ger sig ut i staden.

Jan Melin

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer