Kalle Anka lär ut naturvetenskap

2013-03-13 03:13  

Det är nog inte bara Efter Jobbet-redaktören som fått sina tidigste naturvetenskapliga aha-upplevelser genom att läsa serietidningar. Nu ska Kalle Anka lära ut matematik.

Under år 2013 kommer sex specialnummer av Kalle Anka & CO med naturvetenskap som tema. Det första, där Kalle får lära sig sannolikhetslära med hjälp av Oppfinnarjocke, kom ut den 5 mars och är producerat i samarbete med den ideella föreningen Mattecentrum. Här får läsarna möta Oppfinnar-Jockes nya manick ”Sannolikhetsmaskinen” och lösa matteklurigheter med Gröngölingarna. Dessutom finns ett redaktionellt uppslag där mattenöten ”Monty Hall-problemet” presenteras på Kalle Anka-vis.

– Med den här satsningen vill vi på ett kul och annorlunda sätt bidra till att öka våra yngre läsares lust att lära sig mer om matematik och naturvetenskap, säger Jonas Lidheimer, projektledare för Kalle Anka & C:o.

Ytterligare fem nummer i serien ”Kalle Anka – kul med naturvetenskap” är planerade: nr 17 om natur­fenomen, 24 biologi, 32 astronomi, 37 fysik och nr 41 om kemi.

Kaianders Sempler

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Dagens viktigaste nyheter

Debatt