Populärteknik

Japansk whisky ska lagras i rymden

Den japanska sprittillverkaren Suntory ska skicka ut ett antal flaskor med whisky och andra spritdrycker i rymden för att se hur tyngdlösheten påverkar hur smakerna utvecklas.

Dryckerna – däribland en 21-årig single malt-whisky – ska lagras på ISS, den internationella rymdstationen, i minst ett år innan de skickas tillbaka till jorden, där experter ska utvärdera effekterna. Hypotesen är att dryckerna, bland annat tack vare ovanligt stabila lagringsförhållanden, kan få en mjukare smak.

Enligt en talesperson för Suntory finns det för närvarande inga planer på att sälja rymdspriten.

Prova Ny Teknik – 149 kr
för tre månader


Tillgång till alla låsta artiklar, fördjupande kompendier,
premiumnyhetsbrev, samt e-tidningen.



Kom igång nu →


Förnyas till 299 kr/mån efter din provperiod. Ingen bindningstid. Avsluta enkelt.
Gäller endast nya prenumeranter.



Är du medlem i Sveriges Ingenjörer?

Aktivera ditt konto här