Jämför ditt jobb med jänkarnas

2015-10-15 13:47  
Genom att dra i reglagen på webbtjänsten Work Counts kan man exempelvis se hur utbildningsnivån påverkar inkomsten och vilka arbetstider som är vanligast i olika inkomstskikt. Foto: Work Counts

I en interaktiv webbtjänst kan man kolla hur många personer i USA som har liknande jobbvilkor som man själv har.

I USA finns det knappt 1,4 miljoner människor med collegeutbildning som arbetar mellan 40 och 49 timmar i veckan, har en restid mellan 15 och 29 minuter till jobbet och tjänar motsvarande mellan 213 000 och 284 000 kronor.

Genom att dra i reglage på webbtjänsten Work Counts kan man variera parametrarna utbildning, inkomst, arbetstid och restid vilket kan ge en bra bild av exempelvis löneläget för olika utbildningsnivåer.

I en interaktiv tabell kan man även välja ut och ställa två av de olika parametrarna mot varandra.

Den visar bland annat att den största inkomstgruppen för doktorer är den med bäst betalning där årsinkomsterna överstigande 813 000 kronor. Den gruppen består av 794 000 personer.

Tabellen visar även att den största gruppen av dem som saknar utbildning är den där lönerna är lägst med årsinkomster under 81 000 kronor per år. I USA lever omkring 274 000 personer under de omständigheterna. Men det finns även 19 250 amerikanare utan formell utbildning som tjänar över 800 000 kronor per år.

Tabellen visar också att den vanligaste veckoarbetstiden i alla inkomstlägen ligger mellan 40 och 49 timmar.

Jan Melin

Mer om: Arbetsliv

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer