Iphone som id-kort – snart kan det bli verklighet i Tyskland

2019-06-18 10:28  
Den nya Ios-uppdateringen ger stöd för Apple-godkända id-dokument. Den här chansen tänker Tyskland ta vara på. Foto: TT

När Iphone får utökat stöd för NFC tar Tyskland vara på möjligheterna. Medborgarna kan snart börja använda sina telefoner som virtuella id-kort.

I höst lanserar Apples Iphones nya operativsystem, Ios 13. I paketet ingår ett utökat stöd för NFC, överföringsmetoden som inte kräver någon kontakt vid utbyte av data vid kortare sträckor. Den används i dag för kontaktlösa kortbetalningar och Apple Pay.

Den nya uppdateringen ger stöd för Apple-godkända id-dokument. Den här chansen tänker Tyskland ta vara på, berättar techsajten Engadget.

Tyska invånare med Iphone ska med hjälp av den nya uppdateringen och den statliga AusweisApp2 kunna skanna sina id-kort med NFC-stöd. Därefter ska de kunna använda telefonen som id-handling online och för att checka in på flyget.

Läs mer: Oneplus: Så löste våra ingenjörer svår 5g-utmaning

Även i Japan ska invånare få möjligheten att skanna sina id-kort med NFC stöd på liknande sätt. I Storbritannien vill använda tekniken för att låta EU-medborgare skanna sina pass.

Ania Obminska

Mer om: Iphone NFC

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer