Ikea snyggar till hemmets TV-hörna

2012-04-18 09:31  
Ikeas nya möbel döljer fula sladdhärvor och kopplar samman video, TV och bostadens ljudanläggning i en enhet. Foto: Ikea

Ikea har presenterat en möbel som innehåller det mesta för vardagsrummets TV- och ljudanläggning.

Enligt en reklamfilm från Ikea ser det bedrövligt ut omkring TV-, video-, och ljudanläggningen hemma hos folk.

Fula apparater illa placerade, ännu fulare sladdhärvor och en uppsjö av olika fjärrkontroller.

För att snygga till det hela har nu det svenska möbelföretaget tillsammans med kinesiska TCL byggt ihop den nya möbeln Uppleva. Den består av en 1080p LED-TV, ett 2.1 ljudsystem med trådlösa bashögtalare, spelare för cd, dvd och Blu-ray plus internetuppkoppling och en fjärrkontroll som styr alla apparater.

Allt integrerat i en enhet där sladdarna hålls gömda.

TV:n kan fås i storlekar upp till 46 tum men bara de som är större än 24 tum kör internet.

Priset för den kompletta anläggningen är från 6 500 kronor när den börjar säljas på varuhuset i Kungens Kurva i Stockholm i juni. Senare under hösten ska den finnas i samtliga svenska Ikea-butiker och även i en handfull andra europeiska länder

Enligt en färsk undersökning vill tre av fyra ha färre synliga sladdar i sitt vardagsrum och 50 procent vill ha färre tekniska prylar framme. Studien visar även att 60 procent av alla hem har tre eller fler fjärrkontroller i bostaden, skriver Ikea i ett pressmeddelande.

Jan Melin

Mer om: TCL Ikea

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer