Huset som är en Rubiks kub

2013-12-05 10:12  

Ett hus i Österrike har förvandlats till en gigantisk Rubiks kub där lysdioder på fasaderna fjärrstyrs med en mer konventionell kub.

Ett hus i den österrikiska staden Linz förvandlades under några dagar i slutet av november till en gigantisk Rubiks kub av den spanska designern Javier Lloret.

Byggnaden som tillhör konst- och vetenskapscentret Ars Electronica var sedan tidigare försett med olikfärgade lysdioder som täcker fasderna. Den installationen är en del av det EU-finansierade kulturprojektet Connecting Cities. Men nu fick Javier Lloret låna det för att kunna genomföra sitt projekt Puzzle Facade som är en del av hans masterexamen vid Universität für Künstlerishe ind Indusrielle Gestaltung i Linz.

På gatan nedanför "Rubikhuset" fick passerande människor försöka lösa det stora pusslet via en mer normal kub som via Bluetooth fjärrstyrde den dator som kontrollerade fasadernas ljus.

För att göra det extra svårt var den lilla kuben helt vit. Det som komplicerade lösningen ännu mer var att de som försökte bara kunde se två av hustes sidor.

<iframe src="//player.vimeo.com/video/79616059?color=ebebeb" width="468" height="263" frameborder="0" webkitallowfullscreen mozallowfullscreen allowfullscreen></iframe>

Jan Melin

Mer om: Rubiks kub

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer