Hur blir det sot på utsidan?

2015-01-13 07:46  
Varifrån kommer sotet på utsidan av gjutjärnspannan? Foto: Colourbox

TEKNIKFRÅGAN. Hur uppstår det knaggliga sotet på stekpannans utsida? Den ärvda gjutjärnspannan förbryllar Ny Tekniks läsare.

Läsarfråga:

Bland vårt arvegods finns gjutjärnsstekpannor som troget tjänat familjen i snart 100 år. Men hur och varför uppstår det knaggliga, fastbrända sotet på utsidan som återkommande måste knackas och skrapas bort?

/Lars Bæckström

 

Vet du svaret på frågan? Maila till teknikfragan@nyteknik.se eller svara i kommentarspalten nedan. Det är ni läsare som både frågar och svarar i Teknikfrågans spalter.

Har du nya intrikata frågor? Maila till teknikfragan@nyteknik.se.



Följ Ny Teknik på Facebook!

Charlotta von Schultz

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer