Huaweis nya mobil har cirkelformad skärm

2021-12-23 15:13  

En elegant modell med clamshell-design och en iögonfallande cirkelformad skärm. Det är P50 Pocket, Huaweis svar på Samsungs Galaxy Z Flip 3.

P50 Pocket har i utfällt läge en rejäl 6,9-tums oledskärm med ett bildförhållande på 21:9 och 120 hertz skärmuppdatering, något som börjar bli standard i de lite högre prisklasserna. Den har Snapdragon 888-krets (men inget stöd för 5g), ett batteri på 4 000 mAh och körs med operativsystemet Harmony OS 2.

Enheten väger 190 gram och är 7,2 mm tjock när den är utfälld.

Huvudkameran är på 40 megapixel och den flankeras av ett ultravidvinkelobjektiv på 13 megapixel och ytterligare ett objektiv som Huawei uppger ska kunna återge större färgrikedom.

Läs mer: Test: Iphone 13 Pro och 13 Pro Max – ”Oslagbar kamerabest”

Man kan förstås ta selfiebilder på vanligt manér, men Huawei föreslår att man använder huvudkameran, med den externa cirkelformade skärmen som sökarfönster. Skärmen ger P50 Pocket ett märkvärdigt utseende och den kan också användas för att bland annat visa allehanda notiser.

Läs mer: Test: Z Fold 3 och Z Flip 3 – så bra är Samsungs nya vikbara duo

P50 Pocket finns i ett standardutförande i vitt eller svart, med 8GB ram och lagring på 256GB. Men i marknadsföringen framhåller Huawei den lyxigare versionen i silver eller guld, som har 12GB ram och 512GB lagring.

Om och när P50 Pocket kommer till Sverige är oklart. Men räkna isåfall med att den kommer att kosta någonstans mellan 13 000 och 17 000 kronor.

Peter Ottsjö

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer