Huaweis Meng Wanzhou hade tre Apple-produkter på sig när hon greps

2019-03-25 16:00  
Huaweis finanschef Meng Wanzhou. Foto: TT

Meng Wanzhou har haft det tufft sedan hon greps i Kanada förra året. Nu framgår det också att hon vid gripandet hade väskan full med konkurrenten Apples produkter.

Den första december förra året greps Huaweis finanschef Meng Wanzhou i Kanada. Sedan dess har det hänt grejer.

Kort efter gripandet släpptes Meng mot borgen. Just nu befinner hon sig i husarrest. Meng är misstänkt i USA för att ha brutit mot sanktionerna mot Iran.

I början av mars gav Kanadas regering klartecken till att fortsätta den juridiska processen för att lämna ut Huawei-chefen till USA.

Som om inte detta vore nog så har nya detaljer kring själva gripandet sipprat ut. Under gripandet hade hon följade uppsättning Apple-produkter med sig: Ipad Pro, Iphone 7 Plus och en Macbook Air.

Och visst får man ha vilka produkter man vill, men det blir möjligen en gnutta pinsamt när man är finanschef för en direkt konkurrent till Apple, och dessutom är Huawei-grundarens dotter. Så sent som i januari bötfällde Huawei också två anställda som Twittrade från en Iphone. Det återstår att se om det blir en dyr läxa även för Meng.

Viktor Krylmark

Mer om: Huawei Apple

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer