Huawei pausas av Vodafone efter påstått sanktionsbrott

2019-01-25 09:58  
Foto: TT

Teleoperatören Vodafone, med säte i Storbritannien, har pausat installationer av utrustning från den kinesiska telekomtillverkaren Huawei i sina mobilnät runt om i världen, enligt koncernchefen Nick Read.

Vodafonechefen hänvisar till politisk osäkerhet kring den kinesiska leverantören, vars finanschef anklagats för sanktionsbrott i USA.

Enligt Nick Read kommer Vodafone fortsätta att köpa radioutrustning av Huawei, för utbyggnad av 4G-nät och för att fortsätta förbereda för 5G-nät, men det blir inga köp av ny utrustning till mer kritiska delar av nätverket.

Läs mer: Då kommer Huaweis vikbara telefon

Vodafone redovisar samtidigt ett sjuprocentigt fall för intäkterna under det brutna räkenskapsårets tredje kvartal, ned till 11 miljarder euro.

Motvind syns främst i Spanien, Italien och Sydafrika, men nedgången förklaras även av valutaeffekter. Därtill minskar intäkterna till följd av avyttringen av verksamheten i Qatar och nya redovisningsmetoder.

Mer om: Huawei Vodafone

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer