Hoppa "fallskärm" inomhus

2014-05-08 11:25  
Starka fläktar som ger vindhastigheter på 200 km/h håller en människa svävande i luften Foto: Indoor Skydiving, iFly Seattle, Liveit

Sväva fritt i en vindtunnel och upplev känslan i fallskärmshopparnas friflygning. Senare i år öppnas en sådan attraktion i Stockholm.

Den stora upplevelsen för fallskärmshoppare är inte att singla ner mot jorden under ett tygstycke. Det som eftersträvas är den fria flygningen innan skärmen vecklas ut.

En liknande känsla kan man få i en vertikal vindtunnel där fläktar ger uppåtriktade vindströmmar på 200 km/h som räcker för att hålla en människa fritt svävande och låta henne känna vinddraget i hela kroppen.

Sådana vindtunnlar för allmänheten finns lite runt om i världen och senare i år kommer den första till Sverige enligt upplevelseföretaget Liveit som ska introducera "Body Flight" för sina kunder i Stockholm.

I ett pressmedelande skriver företaget att "vindstyrkan anpassas individuellt för varje enskild flygare vilket gör att alla kan flyga oavsett färdigheter eller fysiska förutsättningar".

Det som erbjuds blir två minuter långa flygpass vilket enligt Liveit nästan motsvarar tiden för de fria fallen i tre fallskärmshopp från 4 000 meter.

Jan Melin

Mer om: Flyg

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer