Hittade bugg för gratis spel på Steam – får 20 000 dollar av Valve

2018-11-13 16:32  
En person använder sin Steam-kontroller för att välja ett spel. Foto: Hennell / Alamy / IBL

Ukrainaren Artiom Moskowskij kan skatta sig lycklig. Hans buggletande på strömningstjänsten Steam har gjort att han fått en rejäl påfyllnad på sitt bankkonto.

Men kanske att den lyckligaste är Steams utvecklare Valve. Moskowskij upptäckte nämligen en bugg i tjänsten som gjorde att han kunde skapa gratisnycklar till alla spel på tjänsten. Den självutnämnde buggletaren uppger att han lyckades skapa 36.000 gratisnycklar till "Portal 2". Men i stället för att utnyttja buggen valde han att rapportera den till Valve.

För sitt besvär får han 20.000 dollar, motsvarande 182.000 kronor, rapporterar Kotaku. Valve tillkännagav inte buggen förrän nyligen, då företaget täppt igen felet. Företaget har inte några uppgifter om att någon ska ha utnyttjat bristen.

Läs mer: Sony bekräftar utveckling av Playstation 5

Det är inte första gången Moskowskij hittar en bugg på Steam. Så sent som i somras upptäckte han ett fel som gav honom 25.000 dollar av företaget, motsvarande 228.000 kronor.

Mer om: Spel Buggar

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer