Hitta rätt väg i Open Street Map

2015-02-18 11:41  
Här är bästa promenadvägen från Stockholms Central till Ny Tekniks redaktion enligt Open Street Map.

Webbtjänsten Open Street Map har nu fått ett verktyg för vägbeskrivningar.

Den ideellt drivna karttjänsten Open Street Map kan i många avseenden mäta sig med kommersiella karttjänster som Google Maps. Men kartorna har saknat ett verktyg för att visa vägen mellan två platser. Det har nu åtgärdats och från och med nu finns denna tjänst tillgänglig på karttjänstens webbplats.

Där presenteras vägbeskrivningen både grafiskt och i textform för olika kommunikationssätt som bil och vandring.

Då Open Street Map är ett öppet projekt kan all geografisk data som erbjuds användas fritt av andra, även för kommersiella syften. Därför finns sedan tidigare andra webbtjänster som erbjuder vägbeskrivningar tillsammans med kartorna från Open Street Map.

"Men då verktyget hittas på andra webbplatser och i olika appar så känner våra besökare inte till att Open Street Map också har den möjligheten", skriver karttjänsten i sin blogg.

En av framgångarna bakom Open Street Map är att besökare som registrerar sig själva kan ändra kartor och lägga till nya. Alltså samma funktioner som finns i exempelvis Wikipedia.

Jan Melin

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer