Hitta konstverken i jättepanoramat

2014-01-29 15:40  
Här är några av de över 100 konstverken och installationerna som kan hittas i panoramat över Seattle. Foto: Microsoft

Microsoft har producerat en gigantisk panoramabild över Seattle där de gömt över hundra konstverk som kan hittas och zoomas in.

Jeffrey Martin är världens mest kända panoramafotograf och visar upp sina skapelser på sajten 360gigapixel. Där finns bland annat världens största panoramabild som visar London i en bild som är 320 gigapixel stor.

Den kan man ägna flera timmar åt om man vill zooma in och utforska varje detalj.

Nu har även Microsoft gett sig in i leken och visar upp ett panorama över Seattle som ligger i närheten av företagets huvudkvarter i Redmond. Bilden har inget rekordformat men mäter ändå sina modiga 20 gigapixel som monterats ihop av 2 400 fotografier.

För att göra utforskningen av den zoombara bilden lite roligare har Microsoft placerat ut omkring hundra konstverk, installationer och mer eller mindre eccentriska människor i staden som det är tänkt att betraktaren ska leta fram. När de hittas dyker små fönster upp som berättar vad man ser.

Men "konstverken" fanns inte med i de ursprungliga bilderna. Efter den första fotosessionen fick de deltagande personerna bege sig till sina platser i efterhand där de fotograferades en och en med ett kraftigt zoomobjektiv. Bilder som sedan redigerades in i panoramat som döpts till Gigapixel Artzoom.

 

Jan Melin

Mer om: Panoramabild

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer