Heta ryktet: Grafenbatteri på väg till Samsung-telefoner

2019-08-14 14:11  

Det är tekniken som kan ge mobiltillverkare ett rejält försprång. Och Samsung verkar ligga bra till.

En Samsung-telefon med grafenbatteri kan bli verklighet redan nästa år. Åtminstone om man får tro Evan Blass, känd för att läcka detaljer om mobiltelefoner långt före de lanseras. ”Samsung hoppas ha åtminstone en telefon med grafenbatteri antingen nästa år eller 2021”, skriver Blass på Twitter, utan att nämna något alls om sin källas ursprung. Han skriver också att batteriet ska kunna laddas till maximal kapacitet på under en halvtimme.

Det är oklart vilken typ av grafenbatteri Evan Blass, såvida han nu känner till det, syftar på. Samsung fick mycket uppmärksamhet för några år sedan då de visade upp ett litiumjonbatteri som fått bättre prestanda tack vare grafenmaterial i anod och katod. Forskarna på Samsung kallade materialet ”grafenbollar” eftersom grafenet som togs fram med hjälp av kiseldioxid påminde om mikroskopiska popcorn. Då utlovades ett fulladdat batteri på tolv minuter, samt 45 procent högre kapacitet.

Peter Ottsjö

Mer om: Grafen Samsung

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer