Hejdå Mars? Trump vill skicka astronauter till månen

2017-10-06 09:33  
USA:s president Donald Trump. Foto: TT

Nu är det officiellt. Donald Trump vill skicka amerikanska astronauter till månen.

På torsdagen meddelade den amerikanska vice presidenten Mike Pence att Trump-administrationen styr Nasas astronauter tillbaka till månen. Detta i stället för att fortsätta med Obama-administrationens planer på att skicka människor till Mars och runda månen någon gång de kommande årtiondena.

– Vi kommer åter skicka astronauter till månen – inte bara för att lämna flaggor och fotavtryck, utan för att bygga grunden för att kunna skicka amerikaner till Mars och längre, sa Pence enligt Mashable.

För många är det en välkommen förändring att administrationen äntligen pratar öppet om att åter rikta fokus mot månen. Men det är ännu oklart vilka steg som kommer att tas där. Det här kastar naturligtvis också ut Nasa planer på en direktfärd till Mars.

Det blir en stor omställning för rymdorganisationen som i stort sett har jobbat med marsprojektet under hela Obama-perioden.

Man ska också komma ihåg att Trumps nya rymdplaner kommer att behöva stort stöd i kongressen i form av finansiering. Så det här kan bli en lång process för administrationen, att skicka amerikaner till månen igen för första gången sedan 1972.

Viktor Krylmark

Mer om: Donald Trump Nasa

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer