Här visar Musk upp nya raketmotorn Raptor

2019-02-04 14:02  
Nu har Elon Musk visat upp den första bilden på nya raketmotorn Raptor. Foto: TT

The Raptor kallas den, motorn som ska ta Spacex-raketen Startship till nya nivåer. Nu har Elon Musk visat upp motorn för första gången.

Spacex har tidigare visat upp nästa generations rymdraket: Starship. Nu har Elon Musk även visat upp nästa generations raketmotor ”Raptor” som en dag ska ta Starship ut i rymden.

I torsdags publicerade Elon Musk bilden här nedan på Twitter, där han påstår att den nya raketmotorn monteras på Starship. Man får genom den en aning om motorns storlek, eftersom det står en person bredvid.

I helgen Twittrade Musk igen. Den här gången en stillbild och en video på raketmotorn som ska lyfta den silvriga rymdfarkosten.

I december berättade Musk att raketmotorn som går under namnet Raptor har tagit flera år att utveckla, enligt CNET.

Om den nya motorn kommer få jobba i framtiden? Givetvis, och med flera projekt. Målsättningen om att ta sig till månen är bland annat viktig för Spacex. Musk avslöjade förra året att den japanska miljardären Yusaku Maezawa köpt alla platser till den planerade rymdfärden runt månen 2023. Dit väntas Raptor-motorer ta Big Falcon Rocket och de första månturisterna.

För drygt en månad sedan skrev vi att den första testflygningen med Starship-modellen kan ske inom två månader. Snart är det alltså dags.

Viktor Krylmark

Mer om: SpaceX Elon Musk

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer