Här öppnar världens största mobilfabrik

2018-07-09 14:19  
Foto: AP/Richard Drew/TT

Samsungs nya fabrik kommer att ha kapacitet att tillverka 120 miljoner smarta telefoner per år.

Av Indiens 1,3 miljarder invånare har 425 miljoner en smart telefon. Marknaden växer snabbt och nu vill Samsung Electronics ha en större bit av kakan. Bolaget ska öppna världens största mobilfabrik i landet, berättar Bloomberg.

Under 2017 ökade Indiens marknad för smarta telefoner med 14 procent, till 124 miljoner enheter. Av världens 20 största marknader var detta den snabbaste ökningen. Indien är nu världens näst största marknad för smarta telefoner, efter Kina.

Fler tillverkare tar efter Samsung

Vid Samsungs nya mobilfabrik ska både billigare smarta telefoner och flaggskeppsmodellen S9 tillverkas. Mobilfabriken som ska angränsa till New Delhi invigs under måndagen av Indiens premiärminister Narendra Modis och den sydkoreanske presidenten Moon Jae-in.

Även andra tillverkare av mobiltelefoner satsar på att bygga fabriker i Indien, som Xiaomi Corp och Oppo Mobiles. Xiaomi, som tillverkar de mest populära smarta mobiltelefonerna i Indien, meddelade i våras att de ska bygga ytterligare tre fabriker i landet.

Ania Obminska

Mer om: Samsung Indien

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer