Här invigs längsta glasbron

2016-08-22 14:50  
Gångbanan på den 430 meter långa bron är byggd av 99 glaspaneler Foto: All Over Press

Med sitt spann på 430 meter är en ny bro i Kina den längsta med genomskinliga gångbanor.

För ett knappt år sedan invigdes en bro i Kina som då var världens längsta ”glasbro”. Den är 300 meter lång och hänger 180 meter över marken. Men nu finns en ännu längre och högre belägen bro med genomskinliga gångbanor. Den överbryggar en 300 meter djup klyfta i den kinesiska nationalparken Zhangjiajei och har spännvidden 430 meter, skriver The Guardian.

Efter rapporter om sprickor i en annan kinesisk glasbro valde myndigheterna i provinsen Hunan att innan premiären bjuda in journalister som utrustade med släggor fick testa hållfastheten och provköra den sex meter breda bron med en tung personbil.

Den nya bron som förväntas bli en stor turistattraktion tillåter som mest 8 000 besökare per dag som får betala motsvarande 160 kronor för att vandra över bron och senare även erbjudas bungy jump.

Jan Melin

Mer om: Bro Bygg

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer