Här hittar du 3d-modeller

2014-08-11 14:51  
3d-modellerna som hittas via Yobi3D kan vridas och vändas direkt i webbläsaren.

Nu finns en söktjänst som hittar nedladdningsbara 3d-modeller.

Den som letar efter 3d-objekt på webben förvånas ofta över vilken mängd föremål som nu finns i form av 3d-modeller. Men det kan ändå vara svårt att hitta exakt vad man söker efter. Vill man ha en fil som kan laddas ner och exempelvis skrivas ut i en 3d-printer eller användas som underlag för egna skapelser kan det vara svårt att hitta rätt med hjälp av Google.

Men nu finns söktjänsten Yobi3D som är specialgjord för att hitta nedladdningsbara 3d-modeller. Den letar i ett flertal databaser på webben och presenterar resultaten i miniatyrbilder som kan klickas upp. Då kan modellen vridas, vändas och zoomas med hjälp av ett enkelt verktyg.

I det nya fönstret finns även en länk till 3d-filens webbplats varifrån den kan laddas ner till den egna datorn. Många av modellerna kan användas gratis, andra kostar en slant om de ska nyttjas kommersiellt.

Jan Melin

Mer om: 3D-modell

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer