Här är Virgin Galactics sportiga rymddräkter

2019-10-17 13:17  

Den som betalar miljonbelopp för att turista i rymden ska så klart vara snitsigt klädd. Virgin Galatics rymddräkter har designats av sportmärket Under Armour.

Rymdturisterna som betalar miljonbelopp för en biljett hos Richard Bransons bolag Virgin Galactic kommer att se flotta ut i framtiden. Det sportiga klädmärket Under Armour har visat upp en ny rymddräkt som får Nasas funktionella vita sjok att se hopplöst föråldrade ut.

Tanken är att passagerare som betalar 250 000 dollar, drygt 2,4 miljoner kronor, för att lösa en biljett på rymdskeppet Spaceshiptwo ska få den exklusiva dräkten på köpet. Bemannade testflygningar är tänkta att börja innan årsskiftet, och hundratals personer påstås redan ha betalt en handpenning för att stå i kö till de 90 minuter långa rymdresorna.

Läs mer: Italienska flygvapnet löser biljett med Virgin Galactic

Virgin Galactics nya futuristiska dräkter ser lite ut som en Star Trek-karaktär som sysslar med långdistanslöpning. Dräkten är uppdelad i tre delar: ett baslager, en rymddräkt och ett par skor.

Baslagret hade inte stuckit ut nämnvärt i löparspåret. Det går, som resten av dräkten, i mörkblått och använder sig av en modifierad typ av det mineralförstärkta tyget UA Rush som finns i vissa av Under Armours träningskläder för att hjälpa till att reglera kroppstemperaturen.

Detaljer i guld

Rymddräkten och skorna lägger till detaljer i guld (vilket, enligt pressmaterialet, inspirerats av solstrålar) för lite extra flärd under rymdtrippen. Även rymddräkten använder en rad av Under Armours specialdesignade träningsmaterial för att hjälpa till att hantera bärarens kroppstemperatur och minimera obehag under färden.

Läs mer: Se bilderna på Virgin Galactics nya bas för rymdturism

Den har också en lång rad funktionella fickor och ett integrerat kommunikationssystem. Och så klart en liten löstagbar badge som ska få en unik design för varje avfärd. Så att rymdturisterna kan ha något att skryta med när de landat på jordens yta igen.

Skorna sägs ha inspirerats av vad racerförare bär på fötterna, och är betydligt mer avskalade och lättviktiga än vad astronauter tenderar att ha på sig. De använder sig av mjuka material som ska sluta tätt om bärarens fötter och sitta bra även i tyngdlöst tillstånd.

Simon Campanello

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer