Här är världens högsta berg- och dalbana

2014-06-10 13:31  
Den nya berg- och dalbanan blir 1,5 km lång och toppfarten drygt 100 km/h. Foto: US Thrill Rides

En ny typ av berg- och dalbana ska byggas i Florida. I den slingrar sig vagnarna ner i en spiral längs ett 163 meter högt torn.

Polercoaster är en ny typ av berg- och dalbana som konstruerats av amerikanska US Thrill Rides. Den är byggd kring ett högt torn där rälsen slingrar sig ner. Det gör att markytan inte behöver vara lika stor som för en konventionell bana.

I USA projekteras just nu tre Polercoaster varav den högsta ska byggas på det kommande nöjesfältet Skyscraper Skyplex i Florida. Höjden på tornet blir 163 meter vilket gör den till världens högsta berg- och dalbana, enligt Orlando Attractions Magazine. En åktur längs den drygt 1,5 km långa banan tar omkring tre minuter och toppfarten är beräknad till 104 km/h.

Under färden kommer passagerarna att bjudas på såväl loopar och branta spiraler som inverterad åkning där vagnarna hänger under rälsen.

Bygget startar 2015 och året därefter ska den nya banan öppnas för allmänheten.

Jan Melin

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer