Här är Sony Playstation VR 2 med ögonspårning

2022-02-22 14:20  

PSVR 2 kommer förmodligen att lanseras till Playstation 5 någon gång under 2022 med ett par nya, avancerade handkontroller och ett exklusivt storspel.

Sonys VR-headset för Playstation har vid det här laget dryga fem år på nacken, och är ett av marknadens mest sålda. Under CES-mässan i Las Vegas lanserade bolaget till sist uppföljaren, som föga förvånande kallas Playstation VR2

Den 22 feburari visade Sony för första gången upp den färdiga designen på headset och de tillhörande handkontrollerna. De går i samma färgskala som Playstation 5-konsolen.

Den här gången finns ögonspårning inbyggt i enheten, vilket ger möjlighet till fokusstyrd bildrendering (foveated rendering). Det innebär att bilden blir knivskarp där du tittar och suddigare runtom, enligt samma princip som dina egna ögon. 

Detta kombineras med ett par nya handkontroller med haptisk feedback, VR2 Sense. Headsettet ansluts till en Playstation 5-kontroll via en usb-kabel och är alltså inte fristående.

Läs mer: Vad är metaverse, och varför pratar alla om det nu?

Den färdiga designen på Sonys vr-headset PSVR2. Foto: Sony

Högupplöst och stort synfält

Istället fokuserar Sony på hög prestanda och visuella upplevelser. PSVR2 har oled-paneler med upplösning på 2000 x 2040 pixlar per öga och bilduppdateringsfrekvens upp till 120 Hz. Synfältet ska bli uppemot 110 grader, jämfört med 100 grader hos föregångaren. 

Flera inbyggda kameror och sensorer ska kartlägga hur användaren rör sig i det fysiska rummet. 

Det nya headsettet ska vara mer ergonomiskt och väga mindre än föregångaren. Sony har även tagit in en ny ventilationslösning som gör att linserna inte immar igen vid längre sittningar.

Sony har inte satt något lanseringsdatum, men tidigare rykten har pekat på säljstart under 2022. Inte heller har vi fått någon prislapp för vare sig headset eller handkontroller. 

Däremot avslöjade Sony under lanseringen att ett av de första exklusiva spelen för PSVR2 blir Horizon Call of the Mountain, en spinoff på den postapokalyptiska spelserien som startade med Horizon Zero Dawn.

Simon Campanello

Mer om: Playstation 5 VR

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer