Här är nya Motorola Razr med vikbar skärm

2019-11-14 10:30  

Den klassiska vikmobilen är tillbaka med en prislapp på runt 15 000 kronor – och den skiljer sig rejält från Galaxy Fold och Mate X.

Efter tusen läckor har den till sist lanserats. Motorola, som numera ägs av kinesiska Lenovo, har visat upp nyversion av den ikoniska vikmobilen. Razr är här – och den här gången är själva skärmen också vikbar.

Men det här är ingen direkt konkurrent till Samsungs Galaxy Fold eller Huaweis Mate X. Nya Razr ser ut ungefär som en vanlig smarttelefon, men 6,2-tumsskärmen går att vika ihop på mitten så att mobilen med lätthet ryms i fickan. Det är en design som även Samsung verkar ha på ritbordet.

Läs mer: ”Vikbar Ipad lanseras förmodligen 2021”

När den är hopvikt finns en liten 2,7-tumsskärm på utsidan (alltså det som i uppfällt läge är baksidan) för att kolla notiser, svara på sms eller ta selfies.

Konstruktionen ser robust ut jämfört med Galaxy Fold, och enligt The Verge kommer mobilen inte med några brasklappar om hur lättrepad skärmen är jämfört med en vanlig telefon. Vid de första testerna syns inte heller något veck i skärmen när den är helt uppvikt.

Motorola Razr specifikationer

Specifikationerna är väl den tråkigaste delen av Razr. Med en Snapdragon 710-krets är det knappast något kraftpaket. Lagring ligger på 128 GB, batteriet på blott 2 510 mAh och arbetsminnet ligger på 6 GB. Intressant nog verkar telefonen också sakna en plats för ett fysiskt sim-kort, istället är det bara esim som gäller.

Läs mer: Samsung visar koncept på en helt annan typ av vikbar mobil

Kameran ser också ut att vara en svaghet. Det finns bara en 16 MP huvudlins på baksidan av mobilen (den går att använda som selfiekamera när telefonen är hopvikt) och en selfiekamera i skärmens överkant.

Nya Motorola Razr släpps i USA i januari, och kommer då att kosta 1 499 dollar. Det motsvarar ungefär 14 600 kronor med dagens växelkurs. Ett europeiskt lanseringsdatum är också satt till början av nästa år, enligt Cnet.

Motorola Razr

Operativsystem: Android 9 Pie.

Mått öppen: 7,2 x 17,2 x 0,69 cm.

Mått stängd: 7,2 x 9,4 x 1,4 cm.

Primär skärm: 6,2 tum vikbar pOLED, bildförhållande 21:9 , 2 142 x 876 pixlar.

Sekundär skärm: 2,7 tum pOLED, bildförhållande 4:3, 600 x 800 pixlar.

Vikt: 205 g.

Minne: 6 GB ram + lagring på 128 GB.

Systemchip: Qualcomm Snapdragon 710.

Kamera: Huvudkamera 16 MP, f/1,7, selfiekamera 5 MP, f/2,0.

Batteri: 2 510 mAh.

Pris: 1 499 dollar.

Kapslingsklassning: "Vattenavstötande", men inte IP-klassad.

Övrigt: Fingetrycksavläsare, esim.

Simon Campanello

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer