Här är Nokias nya karttjänst

2012-11-15 13:05  
Områden där det exempelvis är tätt mellan restauranger och barer visas som färgade "moln" på kartan. Foto: Nokia

Nokia har lanserat en ny karttjänst som ska fungera på alla mobila plattformar.

Nokia har döpt om sin karttjänst som nu heter Here. Den ska komma som appar för mobilplattformarna IOS, Android och Windows Phone men finns redan nu i en webbversion.

Karttjänsten är kopplad till mobilernas och datorns positioneringsfunktioner och ska i mobilversionen bland annat erbjuda röstassisterad navigation.

För att presentera kartorna kan man välja mellan vanlig karta, terrängkarta, satellitbild och 3d-vy som även kan visas med djupverkan via röd-blå glasögon.

Bland andra funktioner finns visning av kollektivtrafiklinjer och information om trafikläget på större vägar.

En snygg funktion är att områden där det finns gott om affärer, restauranger och nöjeslokaler presenteras som färgöverlägg. Då blir det lättare att veta var man ska bege sig i en ny okänd stad.

När mobilversionerna dyker kan man zooma in på ett område så sparas kartinformationen i mobilen. Då kan tjänsten även användas när uppkoppling saknas.

Jan Melin

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer