Här är fem böcker som Bill Gates tycker att du ska läsa

2017-12-05 09:52  
Bill Gates kommer med fem boktips. Foto: TT

Bill Gates föredrar att läsa. Mycket för att stilla sin nyfikenhet. Nu tipsar han om "fem fantastiska" böcker som han har läst i år.

En av världens rikaste män, Bill Gates, gillar att läsa. I sin blogg skriver han att läsning är ett av hans favorit sätt stilla sin nyfikenhet på. Sin vana trogen tipsar han nu om ett gäng böcker som han gillat särskilt mycket. Eller som rubriken på hans blogginlägg lyder "fem fantastiska böcker jag läst i år".

Här är fem böcker Bill Gates tycker att du ska läsa

"The best we could do", av Thi Bui.

Gates om boken: "En underbar roman, en djupt personlig biografi som utforskar vad det innebär att vara förälder och flykting.”

"Evicted: Poverty and Profit in the American City" av Matthew Desmond.

Gates om boken: ”Om du vill ha förståelse för hur problemen som orsakar fattigdom är sammanflätade, så bör du läsa den här boken om evakueringskrisen i Milwaukee.”

Läs mer:

Läs mer: Det här får Bill Gates att skratta

"Believe Me: A Memoir of Love, Death, and Jazz Chickens", av Eddie Izzard.

Gates om boken: "Izzards personliga historia är fascinerande. Han överlevde en svår barndom och arbetade obevekligt för att övervinna sin brist på talang och att bli en internationell stjärna".

"The Sympathizer", av Viet Thanh Nguyen.

Gates om boken: "De flesta böcker jag har läst, och filmer jag har sett, om Vietnamkriget fokuserar på det amerikanska perspektivet. Nguyens prisbelönta roman erbjuder en välbehövlig inblick i hur det var att vara vietnames och fångad mellan båda sidor".

"Energy and Civilization: A History", av Vaclav Smil.

Gates om boken: "Smil är en av mina favoritförfattare, och detta är hans mästerverk".

Viktor Krylmark

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer