Här är Apple TV Plus – och ytterligare tre nyheter

2019-03-26 11:14  
Apples vd Tim Cook presenterar Apple TV Plus. Foto: AP/Tony Avelar

Ett kreditkort och tre nya tjänster. Det var var Apple presenterade under måndagens event.

Apple presenterade igår tre nya tjänster och ett kreditkort. Det var inte riktigt så spektakulära grejer som annars brukar pressas ut från den amerikanska teknikjätten. Här följer i alla fall en lista på var som presenterades.

Apple Card

Ett nytt kreditkort presenterades, det fick namnet Apple card. I sommar släpps det i USA, om det kommer till Sverige är ännu oklart. Så vad är grejen med kortet? Det är ett Mastercard, fast helt utan avgifter. Det erbjuder också en så kallad ”cashback”. Det innebär att man får pengar tillbaka på sina köp. 3 procent vid köp hos Apple, 2 procent vid köp via Apple Pay samt 1 procent för köp med kortet.

Om man befinner sig på en marknad där kortet släppts så ansöker man om det direkt via Wallet-appen. Apple Card har tagits fram i samarbete med Goldman Sachs.

Apple TV Plus

Det här var lite utav eventets stora grej. Apple TV Plus är en videoströmningstjänst, alltså Apples ”Netflix-dödare”, för att använda ett slitet begrepp.

I tjänsten kommer man kunna ta del av Apple-producerade tv-serier och filmer. Apple såg till att fläska på med stjärnor på scenen när tjänsten presenterades. Bland annat talade Steve Carrell, Reese Witherspoon och Jennifer Aniston om nya serien ”Morning Show”.

Apple TV Plus lanseras i höst, och kommer att finnas i ett stort antal länder, bland annat Sverige. Man har ännu inte presenterat något pris för tjänsten.

Apple News Plus

En plustjänst till? Japp. Det här är en uppdaterad version av den befintliga nyhetstjänsten, och kommer finnas tillgänglig från den senaste IOS-versionen.

Här kommer du få tillgång till totalt 300 tidningar och tidskrifter och kommer att kosta 9,99 dollar i månaden. Apple uppger att det inte handlar om vanliga pdf-lösningar utan att formatet kommer att vara anpassat till deras produkter.

Apple Arcade

Ännu en speltjänst. I Apple Arcade kommer du mot en månadskostnad kunna ta del av en rad spel tillverkade av bland annat Konami, Disney och Sega. Tjänsten släppa under hösten.

Spelen som finns tillgängliga i Apple Arcade kommer inte att finnas någon annanstans. Tjänsten kommer att fungera i Ipad, Iphone, Apple TV och Mac.

I klippet nedan kan du se presentationen sammanfattad på sju minuter.

Viktor Krylmark

Mer om: Apple

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer