Här är allt vi vet om Xbox Two

2018-12-20 11:30  

Även om det fortfarande är lång tid tills nästa generations spelkonsoler är kapplöpningen mellan Sony Playstation och Microsoft Xbox i full gång. Här publicerar vi alla rykten och nyheter om Xbox Two.

20-12-2018 Xbox Two-konsoler kallas Anaconda och Lockhart – kommer i fyra varianter

Ännu ett rykte har nått internet gällande utvecklingen av Microsofts nästa Xbox-konsol och igen är det den högt ansedda Thurrott som berättar att nästa Xbox ryktas att lanseras i fyra varianter, skriver svenska spelsajten Gamereactor.

Enligt de obekräftade uppgifterna som Thurrott presenterar ska det nya Xbox-konceptet kallas ”Scarlet”, medan konsolerna som egna produkter har separata namn. Den kraftfulla arvtagaren till Xbox One X för spelentusiaster har fått arbetsnamnet ”Anaconda”, medan ”Lockhart” ska vara Xbox One S motsvarighet, vilket då innebär en billigare konsol.

Utöver detta ska Microsoft samtidigt utveckla två konsolvarianter som är fokuserade på molnbaserat spelande. Denna konsol kallar Microsoft ”Anthem”, men enligt Thurrott ska även en kraftigare molnkonsol också vara i utveckling som då kallas ”Anaconda Cloud”.

10-12-2018 Rykte: Xbox Two får Zen 2-kärna – levererar 4K-grafik och 60 bilder per sekund

Nya rykten om nästa Xboxs prestanda har börjat florera och avsändaren för detta är Brad Sams på Thurott, enligt Gamereactor. Hans källor menar att Xbox Two kommer släppas under 2020 och dess huvudprocessor blir en Zen 2 samt en än så länge ospecificerad GPU från AMD som ska vara anpassad för nästa generations konsoler.

Genom denna saftiga uppdatering i hårdvara vill Microsoft fortsätta hålla greppet om marknaden med att vara den kraftfullaste spelkonsolen.

Målet är att Microsoft ska kunna erbjuda 4K-grafik i 60 bilder per sekund. Vidare säger Brad Sams att Microsoft planerar att släppa flera versioner av konsolen, vilket går i linje med tidigare rykten. En av dessa versioner ska vara xCloud-baserad och alltså streama spel.

30-11-2018 Nästa Xbox ger spelutvecklare möjlighet att utveckla sina ”galnaste drömmar”

Efter att Microsoft har tappat fart jämfört med Sony kommer nu rapporter om att Xbox-teamet gett spelutvecklare nära fria händer att bygga spel som endast begränsas av deras ”galnaste drömmar”, rapporterar tech-sajten T3.

Bakgrunden ska vara att Microsoft bygger en konsol med oerhört kraftfull hårdvara för att konkurrera ut den kommande Playstation 5 i prestanda.

Enligt Youtubern boogie2988 ska Xbox-chefen Mike Ybarra i möte med spelutvecklare endast ha frågat efter vilken sorts projekt de vill ta sig an och sagt att budget inte skulle vara något problem.

14-11-2018 Phil Spencer bekräftar utveckling av ny konsol

Nyligen bekräftade Sony att de utvecklar Playstation 5 och nu har Xbox-chefen Phil Spencer, enligt Gamespot, deklarerat i en intervju med LevelUp att även Microsoft är i full färd med utvecklingen av en framtida Xbox.

I intervjun säger han att ”Jag ser i dag hur pass bra Xbox One X fungerar och när jag tittar på våra framtida planer blir jag väldigt uppspelt inför vad vi ska göra inom konsolområdet.”

Läs mer: Microsofts Phil Spencer ser fram emot utveckling av ny Xbox

13-06-2018 Nästa Xbox lanseras 2020 och har kodnamnet ”Scarlett”

Nästa Xbox från Microsoft har arbetsnamnet ”Scarlett”, enligt tech-sajten Thurrott.

Enligt källan till reportern ska nästa Xbox dyka upp först 2020 och kodnamnet Scarlett ska hänvisa till en produktfamilj. Om detta innebär att det kommer släppas flera versioner av samma konsol eller helt enkelt flertalet sidoprodukter är fortfarande oklart, men det bekräftar att Microsoft är i färd med att bygga nästa spelkonsol.

Christoffer Bertzell

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Dagens viktigaste nyheter

Aktuellt inom

Debatt