Här är allt vi vet om Samsung Galaxy S21

2020-10-19 12:40  

Pris? Specifikationer? Släppdatum? Vad kan vi förvänta oss av telefonen Samsung Galaxy S21. Här samlar vi trovärdiga rykten och bekräftade nyheter om kommande den flaggskeppsmobilen.

Vad kommer Samsungs flaggskeppstelefon i Galaxy S-serien att heta nästa år: Galaxy S30 eller Galaxy S21? Något namn är inte bekräftat ännu – men det hetaste tipset just nu verkar vara Galaxy S21. Så vi kallar den det så länge.

Oavsett namn rapporterar nu Android Central att Galaxy S21 kommer att lanseras i januari 2021.

Förlåt, januari? Ja du läste rätt. Vi är vana att Samsung presenterar sina Galaxy S-nyheter i februari. Men 2021 ser det ut att bli ändring på det.

Mästerläckaren Steve ”Onleaks” Hemmerstoffer har också tidigare påstått att Galaxy S21 kliver in massproduktions-stadiet tidigare än väntat – vilket styrker ryktet om tidigare lansering.

Android Central skriver också att Galaxy S21 kommer i tre modeller. En standardmodell, en plus-modell och en ultra-modell. Ultra-modellen kommer med en styluspenna, precis som Galaxy Note-telefonerna. Den ser dock inte ut att ha en dedikerad plats.

Ny kameramodul

Steve Hemmerstoffer påstår sig även ha koll på skärmstorlekarna. Standardmodellen är 6,2 tum, platt, med ett centrerat knappnålshål för selfiekameran. Ultra-modellen är större. Här får man välja mellan en 6,7- eller en 6,9 tums böjd skärm. Några specifikationer framkommer inte.

Vad finns det annars för skillnader mellan telefonerna? Standardmodellen får en mindre kameramodul, ja det ser nästan ut att vara dubbelt så stort på ultra-modellen. Designen är dock densamma. Kameraklustret ser nästan ut att vara en förlängning av mobilens baksida, prydligt placerad uppe i ena hörnet. Stort lyft mot föregångaren Galaxy S20.

Om de här renderingarna stämmer återstår att se. Men det ska sägas att Hemmerstoffers renderingar brukar ligga väldigt nära den färdiga produkten.

Viktor Krylmark

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer