Här är allt vi vet om nya Oneplus 7T

2019-09-16 14:47  

Oneplus 7T får en 90 Hz-skärm och lanseras den 10 oktober. Samtidigt avslöjar en ny läcka att mobilen får tre kameror på baksidan och bygger på nya Snapdragon 855 Plus.

2019-09-16 Då lanseras Oneplus 7T

Oneplus delar upp höstens mobillansering i två delar. De första detaljerna om nya mobilen Oneplus 7T kommer att presenteras på ett event i Indien den 26 september, sedan följer en ordentlig lanseringsfest i London den 10 oktober.

Den kinesiska tillverkaren bekräftar också att Oneplus 7T kommer att få en amoled-skärm med 90 Hz bilduppdateringsfrekvens, precis som vårens extra allt-modell Oneplus 7 Pro.

– OnePlus koncept bygger på snabbhet och smidighet och vi utmanar oss själva ständigt för att bli ännu bättre. Skärmen på din mobiltelefon är det element du interagerar mest med, därför är det logiskt att investera i innovationer i skärmen. Jag ser verkligen fram emot att höra vad våra användare tycker om OnePlus 7T-serien, säger Pete Lau, vd och grundare av OnePlus, i ett pressmeddelande.

Läs mer: Nya dötrista Android 10 är här med ”dark mode”

Beskedet kommer strax efter att den ofta träffsäkra ryktesspridaren OnLeaks säger sig ha kommit över specifikationerna för de två mobiler som bolag sägs vara på väg att lansera: Oneplus 7T och Oneplus 7T Pro.

Om OnLeaks uppgifter stämmer bygger mobilerna på Qualcomms nya systemkrets Snapdragon 855 Plus. De sägs ha 8 gigabytes arbetsminne och basversionen finns med 128 gigabyte eller 256 gigabyte lagringsminne, medan Pro-varianten bara ska säljas i den större konfigurationen. Tidigare uppgifter om en trippel kamerauppsättning bekräftas också.

Läs mer: Test: Samsung Galaxy Note 10 – ”Samsung knockar sig själva”

2019-08-26 Läckta bilder visar ny kameradesign

Den kinesiska uppstickaren Oneplus brukar släppa en uppfräschad modell varje höst, och nu kan vi ha fått en första glimt av mobilen som tros gå under namnet Oneplus 7T.

Det är den välkände och ofta träffsäkra läckaren Evan Blass som förra veckan släppte en skiss som visar baksidan på en Oneplus-mobil. Det intressanta i sammanhanget är att telefonen har en stor rund kameramodul.

Läs mer: Test: ”Är Oneplus 7 Pro för dyr för sitt eget bästa?”

Bara några dagar senare kom nya uppgifter och en rendering av hur telefonen skulle kunna se ut från OnLeaks och teknikbloggen Pricebaba. Om deras skiss stämmer kommer den runda kameramodulen att innehålla tre kamerasensorer. Förmodligen rör det sig om en uppsättning som liknar den på Oneplus 7 Pro, med vidvinkel och zoomobjektiv utöver huvudkameran.

Den stora frågan är om kameratrion kommer att bli ett välbehövligt lyft. För även om Oneplus kan konkurrera med Samsungs och Huaweis toppmodeller i både pris och prestanda har tillverkaren ständigt sett sig brädad när det gäller fotoupplevelsen.

Läs mer: Fossilfria hörlurarna är gjorda av svamp och jäst

Enligt OnLeaks kommer mobilskärmen att ligga på 6,5 tum och ha en vattendroppsformad sensorhaka för selfiekameran. Mobilen verkar alltså inte använda Oneplus 7 Pro-designen med en helt hålfri skärm och selfiekameran på en popup-modul i mobilens överkant. Men det är förstås möjligt att tillverkaren även den här gången släpper både en vanlig och en Pro-version av telefonen, med lite olika design.

Oneplus brukar presentera sina höstmodeller i oktober eller november.

Simon Campanello

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer