Här är allt vi vet om nya Iphone XS

Här samlas alla uppdateringar, rykten och läckor om den kommande Iphone X och dess modeller.

2018-09-12 Här är nya Iphone XS och XS Max

Under kvällen den 12 september har Apple visat upp två nya modeller av Iphone som fått namnen Iphone XS och XS Max. Du kan läsa mer om de nya modellerna i vår artikel här.

Läs mer: Här är nya Iphone XS och Apple Watch Series 4

2018-09-12 Prissättning på Iphone XS avslöjas på Twitter

I dag den 12 september kommer Apple att presentera sin nya Iphone XS-mobiltelefon under kvällen men läckorna och ryktena kring telefonen fortsätter att hagla. Nyligen sipprade information ut om prissättningen på de kommande tre modellerna och inte så otippat nog var twittraren Ben Gaskin, som är ökänd för att leverera bra läckor, snabb med information, rapporterar T3.

Enligt pristabellen så ska riktpriset för den kommande XS i 64GB-format vara 899 dollar, vilket i sig är ett lägre pris än vad nuvarande Iphone X låg på. Vill du gå upp i skärmstorlek och en kraftfullare telefon så ligger den större XS Max på bara 100 dollar mer, vilket i förhållande mot dagens Iphone X kan ses som en prisvärd uppgradering, även om det fortfarande gäller väldigt högt prissatta mobiltelefoner.

Du kan följa Apples presentation av Iphone XS från klockan 19 via Apples hemsida.

2018-09-11 Bilder på Iphone XS läcker en dag innan lansering

Den 12 september ska Apple visa upp den nya Iphone-telefonen Iphone XS men redan nu dagen innan kan bilder ha läckt på vad som verkar vara en telefon från en serie av tre modeller, enligt T3.

Dessa tre ska vara den nya Iphone XS, en större Iphone XS Max samt en mer prisvärd Iphone XS Lite, som eventuellt också kan kallas Iphone Xc/9.

Nu dagen innan telefonerna ska presenteras visar en av internets mest trovärdiga teknikläckare Ben Geskin på sitt Twitter-konto upp bilder av vad som ska föreställa tre varianter på den billigare Iphone XS Lite. Det vi kan se är en röd, en vit och en mörkblå. Dessa telefoner ska enligt ryktet komma med en heltäckande skärm likt Iphone X och utan touch id-knapp.

2018-09-06 Iphone XS Max, dubbla sim-kort och nya sladdar

Med bara en vecka kvar till lanseringen hopas sig ryktena om nästa generations Iphone. Det finns redan tydliga indikationer på att den mindre telefonen kommer att heta Iphone XS, och nu hävdar 9to5Mac att de vet namnet på storasyskonet. Jättetelefonen som tros få en OLED-skärm på hela 6,5 tum kommer förmodligen att heta Iphone XS Max.

Samtidigt väntas både Iphone XS och XS Max få en lyft i ram från 3 GB till 4 GB, och plats för dubbla sim-kort. 

Läs mer: Red Hydrogen One är årets märkligaste mobil

Ett annat envist rykte hävdar att Apple kommer att byta ut laddaren till mobilerna. Fast det är inte Lightning-kontakten som ryker, istället verkar det som att usb-anslutningen kommer att bytas ut mot den nyare och mindre standarden usb-c. Det rapporterar BGR.

2018-08-31 Iphone X släpps 12 september

Apple bekräftar nu när den nya versionen av Iphone kommer att presenteras och datumet som gäller är 12 september. Samtidigt kommer uppgifter om att den nya versionen av telefonen kommer att heta Iphone XS och lanseras ihop med en ny Apple Watch.

Som vanligt kommer presentationen att hållas på företagets högkvater i Cupertino i Kalifornien.

Läs mer: Klart: Då släpps nya Iphone XS och Apple Watch 4

2018-08-29 Kommande Iphone kan ha nära dubbel batterilivslängd

Enligt källor kommer Apples uppdatering av telefonens hårdvara komma i form av chippet A12. Denna uppdatering ska enligt källor till tekniksajten T3 kunna ge telefonen 40 procent lägre energiförbrukning. Detta kan i sin tur ge ett betydligt längre batteriliv.

Samtidigt kommer inte det nya A12-chippet kompromissa med kraft då det ska enligt uppgifter vara 20 procent snabbare än den nuvarande A11-processorn.

2018-08-27 Så kan nya Iphone heta

Åter igen kommer uppgifter om att Apple förbereder sig för att lansera tre nya telefoner i september. Den här gången kommer uppgifterna från Bloomberg som hänvisar till anonyma källor.

  • En uppdatering av Iphone X med snabbare processor, bättre kamera och samma 5,8-tums OLED-skärm.
  • En större version av Iphone X med 6,5-tums OLED-skärm.
  • En billigare telefon med 6,1-tums LCD-skärm utan hemknapp. Den kommer att släppas i flera färger och ha aluminiumkanter istället för rostfritt stål.

Apple sägs ha haft stora problem med att namnge telefonerna, men de två förstnämnda tros få namnen Iphone Xs och Iphone Xs Plus. Vad den tredje, billigare telefonen kommer att heta har Bloomberg inga uppgifter om.

2018-08-24 Då kan nya Iphone lanseras

Sedan 2012 har Apple släppt nya Iphone-modeller i september varje år, och nu börjar det närma sig. Men när kommer nästa generations mobiler att lanseras? Kanske är det här en fingervisning.

Den tyska sajten Macerkopf säger sig ha uppgifter om att två tyska mobiloperatörer förbereder sig för att öppna förbeställningarna av nästa Iphone den 14 september, och normalt sett brukar förbeställningarna öppna ungefär en vecka innan telefonen släpps.

Innan dess väntar också en sedvanlig keynote där Apple presenterar höstens nyheter. Den bör äga rum någon gång i början av september, men än så länge finns inget officiellt datum.

Läs mer: Analytiker: Då släpper Apple sin egen bil

På årets keynote väntas Apple presentera tre nya Iphone-modeller. En direkt uppföljare till Iphone X, en större variant av samma telefon (vågar vi hoppas på namnet Iphone XXL?) samt en lite billigare telefon med LCD-skärm som möjligtvis kan få namnet Iphone 9.

Förmodligen kommer alla telefoner att presenteras samtidigt, men det är inte säkert att de får samma lanseringsdatum. Förra året släpptes Iphone 8 och 8 Plus i september, medan Iphone X kom först i november.

2018-07-23 Apples X-telefoner kan komma i fler färger

Enligt analys- och Apple-specialisten Ming-Chi Kuo så finns det planer hos Apple att släppa de kommande X-modellerna i flera färger, skriver T3. Flaggskeppsluren ska komma i svart, vitt och guld, medan den billigare LCD-versionen ska vara i hela fem färger: grå, vit, blå, röd och orange.

Konceptet känns igen från när Apple lanserade modellen Iphone 5C, samt den röda Iphone 7. Nu har även instagram-kontot iDesigner skapat ett koncept av hur en blå Iphone X kan se ut.

2018-06-01 Sensorhaka bekräftad för Iphone X och SE2

Nyheten bekräftas genom att skärmskydd för de nya Iphone-telefonerna har läckt, enligt Slash Gear. På bilder av skärmskydden går det att ana en snarlik design på både Iphone X och Iphone SE 2.

2018-05-24 Nya processorn till Iphone X har läckt

Enligt källor till den amerikanska sajten Bloomberg får den nya Iphone X-processorn överraskande nog en 7-nanometerdesign och kommer att kallas A12. Det är ett stort hopp med tanke på att det i de senaste modellerna, Iphone X och Iphone 8, satt ett 10-nanometerchip.

Läs mer: Nya processorn till Iphone X har läckt och överraskar

2018-05-23 Video visar potentiell Iphone SE2 i X-design

Enligt rykten planerar Apple att släppa tre olika telefoner i Iphone X-varianter under 2018 och enligt en kinesisk nyhetskälla kommer det att ske någon gång i juli, uppger Techeblog.

Telefonen ska påminna om X-modellen med slimmade skärmramar och en cut-out för kameran på övre delen av skärmen.

Läs mer: Video visar potentiell Iphone SE2-modell

2018-04-20 Apples nästa Iphone blir större och billigare

Analytiker hävdar att Apple är på väg att lansera en 6,1-tums Iphone med dubbla sim-kort – till ett billigt pris. Det hävdar den ofta pricksäkra analytikern Ming-Chi Kuo på KGI i en rapport som Apple Insider tagit del av.

Läs mer: Apples nästa Iphone blir större och mycket billigare

2018-04-05 Apple jobbar på Iphone som styrs med gester

Pekskärmen och röststyrning kan få sällskap av beröringsfria gester i framtida Iphone-modeller. Det uppger källor med insyn i Apples utvecklingsarbete för Bloomberg. Funktionen ska göra det möjligt att styra mobilen genom att "röra sina fingrar i närheten av skärmen, utan att faktiskt trycka på den".

Läs mer: Apple jobbar på Iphone som styrs med gester

2018-03-27 Så mycket billigare blir nästa Iphone X

I höst släpper Apple en ny, uppfräschad version av Iphone X med lägre prislapp. Det hävdar analytiker på investmentbanken RBC Capital Market i en rapport som Apple Insider tagit del av.

Banken tror att Apple kommer att lansera en ny årsmodell av Iphone X med ett instegspris på 899 dollar - jämfört med 999 dollar för dagens modell. I svenska butiker bör det innebära en prissänkning på runt en tusenlapp.

Läs mer: Så mycket billigare blir nästa Iphone X

Simon Campanello

Christoffer Bertzell

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer