Här är allt vi vet om Huawei P30 Pro

2019-01-08 08:44  
En rendering på hur P30 kan se ut framtagen av 91Mobiles och OnLeaks. Foto: 91Mobiles/Onleaks

Nya rykten säger att den kinesiska mobiljätten gör en helomvändning. Nästa topptelefon Huawei P30 sägs få ett 3,5 millimetersjack.

Till mångas stora förtret har flera ledande mobiltillverkare slopat hörlursuttaget på sina telefoner de senaste åren. Kinesiska Huawei är inget undantag - men nu kommer nya uppgifter om att 3,5 millimetersjacket är på väg att återuppstå.

Det är tekniksajten 91Mobiles som säger sig fått uppgifter om att Huaweis kommande flaggskeppsduo P30 och P30 Pro kommer att ha hörlursuttag - till skillnad mot förra årets P20-telefoner som saknade sådana. Om uppgifterna stämmer blir Huawei först med att låta den klassiska hörlursporten göra comeback.

Läs mer: ”Hastigheten betyder ingenting – men Huawei Mate 20 Pro imponerar ändå”

Apple, Samsung, Oneplus, Motorola och Google är några av tillverkarna som helt eller delvis fasat ut 3,5 millimetersporten de senaste åren. Ursäkterna har sett lite olika ut, men går i grova drag ut på att de vill använda platsen för att klämma in mer prestanda eller batteri i telefonen.

Enligt tidigare läckor kommer Huawei P30 att få tre kameror på baksidan med en högsta upplösning på 40 megapixel och fem gångers optisk zoom. Det är möjligt att Pro-varianten av mobilen får en ännu mer kraftfull uppsättning. Telefonerna kommer troligen att lanseras under våren.

Simon Campanello

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Dagens viktigaste nyheter

Aktuellt inom

Debatt