Här är allt vi vet om 2019 års nya Iphone 11

Foto: Marcio Jose Sanchez

Apple verkar ha hittat ett format de gillar. Även nästa år kommer det att bli tre nya Iphones med samma skärmstorlekar som dagens tror analytiker.

2018-11-15 Apple planerar att döda notch-skärmen på Iphone 11

2019 års Iphone-telefon kan bli Apples första helskärmslur, enligt tech-sajten T3. Ett nytt patent från Apple visar hur teknikföretaget jobbar på olika sätt att placera den främre kameran under telefonens skärm.

Apple är inte ensamma om detta, utan även Samsung ryktas designa sin kommande telefon Galaxy S10 med en helskärmslösning som ska döda notch-designen en gång för alla.

Läs mer: Samsung ryktas döda notch-design 2019 med Galaxy S10

2018-10-16 Nästa Iphone får samma skärmstorlekar

Iphone XS har knappt hunnit ut på marknaden, men rykteskarusellen är redan i full spinn inför nästa års telefonmodeller från Apple.

Den erkänt träffsäkra analytikern Ming-Chi Kuo förutspår redan nu att Apple har hittat ett bra format på sina telefoner och kommer att hålla sig till samma skärmstorlekar även nästa år. Det betyder två telefoner med OLED-skärmar som efterträder Iphone XS och XS Max, samt en telefon med LCD-display i samma storlek som Iphone XR.

Läs mer: Iphone XS bombar i batteritest – sämre batteritid än Iphone X

Han bygger sina antaganden på en rapport från Apples underleverantör Luxshare där det kinesiska företaget redovisar en prognos på försäljning av tillbehör till tre nya Iphone-modeller under 2019. Det skriver Macrumours.

Andra rykten som sajten tar upp är att mobilen kommer att använda nästa generations processorer från TSMC som tros få namnet A13. Det finns också indikationer på att mobilerna kan få stöd för Apple Pencil.

Läs mer: Så har priset på Iphone i Sverige utvecklats under åren

Den stora frågan kanske ändå blir vad nästa års Iphone-modeller kommer att heta. Kommer Apple att fortsätta jobba vidare med X i namnet, eller blir det ytterligare en omställning?

Simon Campanello

Christoffer Bertzell

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

Här är reglerna för kommentarerna på NyTeknik

  Kommentarer

Dagens viktigaste nyheter

Aktuellt inom

Debatt