Här är Airpods Max – Apples vråldyra nya hörlurar

2020-12-08 15:31  
Foto: Apple

Pinfärska Airpods Max är ett par trådlösa hörlurar med aktiv brusreducering och en saftig prislapp.

Telefoner, datorer och Arm-baserade chip - Apple har släppt en strid ström av nyheter under 2020. På tisdagseftermiddagen presenterades nästa pryl från teknikbolaget.

Kåpor i rostfritt stål

Den här gången handlar det om ett par trådlösa hörlurar med namnet Airpods Max, som i förhandsrykten har kallats för "Airpods Studio".

Läs mer: Test: Välj Iphone 12 - eller vänta på Max och Mini

Airpods-seriens trådlösa in-earhörlurar har varit hittills varit framgångsrik för Apple. Nu breddas sortimentet med hörlurar med kåpor och en bygel i rostfritt stål.

Bygger på Apples ljudchip H1

Precis som föregångaren Airpods Pro bygger den nya Max-modellen på Apples H1-chip, som bland annat ska förbättra ljud- och samtalskvalitet under blåsiga förhållanden, samt bidra med snabbare synkronisering mellan hörlurarna och bluetooth-anslutna enheter.

Foto: Apple

Apples nya hörlurar är utrustade med 40 millimeters dynamiskt högtalarelement som ska ge ett djupt och fylligt basljud.

Så mycket kostar Airpods Max

Airpods Max har också stöd för finesser som den digitala assistenten Siri, adaptiv EQ (som enligt Apple ska göra att ljudet anpassar sig efter öronkuddarnas passform), och rumsligt ljud, som ska se till att kanalerna för surroundljud ligger på rätt ställe, även när lyssnaren vrider på huvudet eller flyttar sin anslutna telefon.

Läs mer: Test: Iphone 12 Mini – ”En prestandabest i miniatyrformat”

Batteritiden ska ligga på tjugo timmar med hifi-ljud, samtalstid eller filmuppspelning med aktiv brusreducering och rumsligt ljud aktiverat, utlovar Apple.

Airpods Max landar i butik 15 december, och har en prislapp 6 695 kronor.

Kalle Wiklund

Mer om: Apple Airpods

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer