Han är inte rullstolsbunden

2013-11-22 12:40  

Aaron Fotheringham gör trick med sin rullstol som många skateboardåkare bara vågar drömma om.

Fortfarande finns de många som som slentrianmässigt säger att de som använder rullstol är "rullstolsbundna". Men de som sett amerikanen Aaron "Wheelz" Fotheringham i aktion inser att den rätta benämningen är "rullstolsburen".

I en video kör han sin rullstol i skateboardramper där han gör trick som många vanliga skejtare undviker att testa. Ibland kör han omkull, men det gör alla skejtare som vill pröva sina gränser.

Rollstolen som han varit med om att utveckla kommer från det amerikanska företaget Box Wheelchair vars måtto är "Kan du drömma det, kan vi tillverka det".

Så den rullstol som "Wheelz" använder säljs i standardutförande under namnet The WCMX Chair och är specialbyggd för att användas just i skateboardramper.

Aaron Fotheringham föddes med en ryggmärgsskada och har aldrig kunnat gå. Sin första rullstol fick han när han var åtta år och började direkt använda den som skateboard, skriver han på sin webbplats. Nu är han 21 år och hoppas en dag kunna designa världens grymmaste rullstol.

Idag reser han runt och visar upp sin trick. Gärna för barn med funktionsnedsättning vilka han försöker övertyga att en rullstol kan vara en leksak och inte ett hinder.

Det är bara att hoppas att de inte har överbeskyddande curlingföräldrar som hindrar dem att ha lika kul och spännande som "Wheelz".

<iframe width="468" height="264" src="//www.youtube.com/embed/AUUVfPy0UgI?feature=player_detailpage" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Jan Melin

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Dagens viktigaste nyheter

Debatt