Populärteknik

Håll koll på vädret

Oregon Scientific. Pekskärm och möjlighet att koppla till tio sensorer för mätning både inne och ute. Med paketet kommer bland annat sensorer för regn, vind, luftfuktighet och temperatur. Pris: 3200 kronor.
Netatmo. En sensor för utomhusbruk, en för inomhus. Netatmo skickar sina mätvärden till en molntjänst som följs från appar i mobil och platta. Pris: 1600 kronor.
Shaka Weather Station. En liten väderstation som ansluts till mobiltelefonen via headsetjacket. Fungerar med Iphone och ett par Android-modeller. Pris: 800 kronor.
Parrot Flower Power. Blommor bryr sig, precis som människor, om väder. Flower Power har bland annat koll på jordens fuktig­het och att växten får tillräckligt med ljus. Data skickas till mobilen. Pris: 500 kronor.
Silva ADC Summit. Väderobservation i fickformat som mäter vind, temperatur, höjd, barometertryck och luftfuktighet. Pris: 1800 kronor.
Analog utomhus­termometer. Termometer som fungerar utan batteri, vägguttag och internetuppkoppling. Dessutom utan att göra hål i plånboken. Pris: 50 kronor.
Weather Signal. Android-app som använder telefonernas inbyggda sensorer för att dra slutsatser om vädret. Det crowdsourcade resultatet presenteras på en världskarta. Pris: Gratis.

Nu har solen äntligen tittat fram och värmen har kommit. Men hur länge håller den i sig? Anders Thoresson guidar dig till rätt prylar för att hålla koll på vädret på utsidan.

Publicerad

Prova Ny Teknik – 149 kr
för tre månader


Tillgång till alla låsta artiklar, fördjupande kompendier,
premiumnyhetsbrev, samt e-tidningen.



Kom igång nu →


Förnyas till 299 kr/mån efter din provperiod. Ingen bindningstid. Avsluta enkelt.
Gäller endast nya prenumeranter.



Är du medlem i Sveriges Ingenjörer?

Aktivera ditt konto här