Hacka en PS4 – och Sony belönar dig med 50 000 dollar

2020-06-29 11:03  
Hitta en kritisk bugg i PS4 – och belönas med 50 000 dollar, det är vad Sony vill. Foto: TT

Sony vill hitta sårbarheter i sin spelkonsol PS4 – därför anropar man nu världens hackare.

Har du vad som krävs för att knäcka säkerheten i en Playstation 4? Ja, då kan du räkna med en belöning i form av en påse med pengar från Sony själva.

Sony drog i slutet av förra veckan igång något man kallar för ”Bug Bounty Program”, som går ut på att personer som lyckas hitta svagheter i deras system belönas med pengar. Hur stor summan blir beror på hur allvarlig buggen man hittar är. Hittar du till exempel en ”kritisk” bugg i PS4 belönas du med minst 50 000 dollar. Hittar du i stället en bugg Sony bedömer som ”låg” belönas du med 500 dollar.

Utöver att leta buggar i Playstation 4 så uppmanas man även att leta svagheter i Playstation Network.

Läs mer: Imponerande video visar fotorealistisk grafik på Playstation 5

I ett blogginlägg skriver Sony att de i det tysta faktiskt har kört bug bounty-programmet under en period, men med utvalda forskare. Nu är det dags för nästa steg i processen: att öppnar upp för alla som tror sig ha vad som krävs för att knäcka deras produkter. Hittills har Sony betalat ut cirka 170 000 dollar – med en snittbelöning om 400 dollar per hackare.

Tidigare i år drog konkurrenten Microsoft igång ett liknande initiativ -– då var man på jakt efter sårbarheter i Xbox live.

Viktor Krylmark

Mer om: Playstation

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer