Gratis utbildning i speldesign

2014-10-09 15:22  
I kursen får man lära sig att designa såväl brädspel som digitala spel.

Amerikanska MIT startar en kurs i speldesign som erbjuds gratis via nätet.

22 oktober startar den webbaserade kursen "Introduction to Game Design" som är gratis och öppen för alla. Den drivs av det amerikanska universitetet Massachusetts Institute of Technology, MIT, och pågår i sex veckor. Under den tiden förväntas studenterna kunna avsätta omkring tio timmar i veckan. Det finns inga formella krav på förkunskaper men MIT rekommenderar ett stort spelintresse och viss kunskap om bräd- och datorspel. Studenterna måste också vara beredda på att lära sig ett enkelt programmeringsspråk för speldesign.

Utbildningen startar med en allmän introduktion till spel, såväl fysiska som digitala och under kursen genomförs grupparbeten och individuella övningar där man gör egna prototyper till spel på papper och i datorn.

Den som genomför kursen kan efter en avgiftsbelagd examination få ett utbildningsbevis som kan användas för exempelvis jobbansökningar och inträde till olika skolor.

Jan Melin

Mer om: Spelutveckling

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer