Gopro satsar på sportspel

2016-06-14 13:05  
I spelet Steep kan man testa olika extremsporter och tävla med andra äventyrare. Foto: Ubisoft

I ett kommande spel kan man testa extremsporter som skärmflyg, wingsuit, snowboard och skidåkning i dramatiska alplandskap.

Ubisoft har i samarbeta med kameratillverkaren Gopro utvecklat spelet Steep som bjuder på hisnande upplevelser i Alperna och Alaska i luften och längs snöklädda sluttningar. Där kan man välja om man vill ta sig fram via flygskärm, wingsuit, snowboard eller skidor. Enligt Gopro kan man då själv uppleva liknande äventyr som erbjuds via videofilmade extremsporter på Youtube som vanligtvis är filmade med företagets kameror.

Den som bara söker fantastiska naturupplevelser kan utforska bergen på egen hand och testa gränserna för olika stunt. Men man kan även tävla med andra och i efterhand se en repris av bataljerna vilka kan sparas som videor och delas med andra.

Spelet är aviserat för lansering i vinter med versioner för Xbox One, Playstation 4 och Pc.

Jan Melin

Mer om: Spel Gopro

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer